Specialisaties

Fysiotherapie

Fysiotherapie


Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens. Fysiotherapie wordt in Nederland beoefend door een beroepsgroep die bestaat uit ruim 20.000 goed opgeleide fysiotherapeuten.

Lees meer
Manuele lymfedrainage (methode Vodder)

Manuele lymfedrainage (methode Vodder)


Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen en bloed-, lymf- en hersenbanen. Oneindig veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. Manuele Lymf Drainage ad modum Vodder werkt hierop in. Bekende voorbeelden van manuele lymfedrainage is het behandelen van de "dikke arm" na een borstamputatie waarbij ook de okselklieren verwijderd zijn.

Lees meer
Manuele therapie

Manuele therapie


Klachten in de wervelkolom of in de gewrichten van de ledematen, kortom het bewegingsapparaat, ontstaan wanneer gewrichten niet goed functioneren. De manueel therapeut van Fysiotherapie Westzaan kan de functiestoornissen van de gewrichten verminderen of verhelpen.

Lees meer
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie


Een sportfysiotherapeut heeft een goed inzicht wat er tijdens het sporten gebeurt en kan daarom goed inschatten hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sportfysiotherapeut weet hij hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dit ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt.

Lees meer
McConnell therapie

McConnell therapie


Hierbij wordt middels specifieke oefeningen de spier aan de binnenzijde van de knie getraind, zowel in kracht als coördinatie (VMO reëducatie), en daarbij wordt ook aandacht besteed aan het rekken van het kapsel aan de buitenzijde van de knie. Deze oefeningen kunnen begeleid worden middels een specifieke manier van tapen, bedoeld om de knieschijf in een zodanige positie te zetten, dat de oefeningen pijnvrij uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer
Nek, schouder en arm behandeling (NSA)

Nek, schouder en arm behandeling (NSA)


NSA is een behandeltechniek die gebruik maakt van mobilisaties via het schouderblad. Een behandelmethode die toegepast kan worden bij een gedeeltelijk vastzittende schouder; de "bevroren"schouder (frozen shoulder) en als onderdeel van een behandeling bij een instabiele schouder. ook na schouder operaties kan deze techniek helpen om sneller de shouder weer op een normalere manier te kunnen bewegen.

Lees meer
NSA info paramedici en verwijzers.

NSA info paramedici en verwijzers.


Voor het diagnostiseren van de mobiliteit van de schouder gebruikt Stenvers 4 specifieke testen, die zoals eerder vermeld toegepast worden na het uitvoeren van een uitgebreide anamnese. Voor een beschrijving van de testen en een verdergaande informatie kunt u onderstaande informatie raadplegen. Deze informatie is meer gericht op medici en paramedici en zal dienovereenkomstig van medische terminologie gebruik maken.

Lees meer
Dry Needling

Dry Needling


Dry Needling is een vorm van fysiotherapie die als onderdeel van een totale behandeling gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren (‘myofasciale triggerpoints’) effectief en snel kunnen worden ontspannen. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Lees meer