Fysiotherapie en het Corona Virus

Fysiotherapie en het Corona Virus

Geplaatst op: 24-03-2020

Op 23 maart 2020 werden er door de ministers nieuwe maatregelen genomen om het Corona virus in te dammen cq. te vertragen. Op basis van deze maatregelen is het voor de fysiotherapie vrijwel onmogelijk om klanten te behandelen zonder beschermingsmiddelen zoals die in het ziekenhuis gedragen worden. Deze middelen, zoals een spatbril en schort, zijn voor de fysiotherapie vrijwel niet te verkrijgen. Uiteraard gaan ziekenhuizen en huisartsen hierin voor! Wij hebben dan ook helaas moeten besluiten om voorlopig de deuren van de praktijk te sluiten, totdat wij weer een accoord krijgen om mensen persoonlijk te gaan behandelen. U kunt wel gewoon contact met ons opnemen via telefoon en/of mail. Dan bestaat de mogelijkheid om een digitaal consult te krijgen van Anneriet en/of Henk. Wij kunnen na inventariseren van de klachten dan beoordelen welke adviezen en/of oefeningen het best uitgevoerd kunnen worden en indien nodig bijhouden hoe de klacht zich ontwikkeld. Indien nodig kunnen wij dan online aanpassingen in het oefenprogramma toepassen waar nodig. Uiteraard hopen wij ook dat deze periode van digitaal behandelen zo kort mogelijk zal zijn en dat wij u weer spoedig gewoon in de praktijk mogen begroeten. Vooralsnog onze wens aan u: blijf gezond!

Lees meer
Gecontracteerde verzekeraars 2020

Gecontracteerde verzekeraars 2020

Geplaatst op: 01-01-2020

Fysiotherapie Westzaan is een contractuele relatie aangegaan met slecht twee zorgverzekeraars, te weten Zilveren kruis (incl. De Friesland, Interpolis, One underwriting en FBTO) en VGZ ( wo. Univé, SZVK, UMC zorgverz., ZEKUR en IZA). Deze overeenkomst geldt voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering.

Lees meer
Patiëntenervaringsonderzoek 2018

Patiëntenervaringsonderzoek 2018

Geplaatst op: 24-07-2019

Onze praktijk kreeg van onze klanten in de afgelopen 12 maanden als waarderingscijfer een mooie 8,6 !

Lees meer
Artrose: blijf oefenen!

Artrose: blijf oefenen!

Geplaatst op: 15-02-2019

Mensen met artrose hebben baat bij oefentherapie, maar ze moeten wel blijven oefenen. Terugkomsessies bij de fysiotherapeut kunnen daarbij helpen. Fysiotherapeuten van het NIVEL publiceren hun bevindingen vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Arthritis Care & Research.

Lees meer
Chirurgische behandeling voor lymfoedeem-patiënten

Chirurgische behandeling voor lymfoedeem-patiënten

Geplaatst op: 15-02-2019

In het Mariaziekenhuis is onlangs met succes een heelkundige ingreep in de lies van een lymfoedeem-patiënt uitgevoerd, waarbij onherstelbare beschadigde lymfevaten verbonden werden met nabijgelegen kleine aders. Volgens het ziekenhuis verhoogt deze nieuwe chirurgische ingreep het welzijn van lymfoedeem-patiënten aanzienlijk.

Lees meer